Ostatni beat...

Podziel się tym co tworzysz i oceniaj bity innych.
Post Reply
OZbeer
Pad3

Siemanko!
Łapcie:

[soundcloud]https://soundcloud.com/ozbeer/beat004last-on[/soundcloud]

Sorry za głośność całego track'a ale miałem problemy z softem(bębny chyba też za cicho grają). Jest to ostatni bit jak zrobiłem ... na kompie :D Mówcie co i jak zepsułem :P ... Pozdrówki Piss Yo!
"Jestem fetyszystą... lubię dobrą stopę"
dudi
Pad16

Ostatni czy najnowszy?
Bębny sztywne, bas fałszuje. Poziomy do poprawy, a w zasadzie to ogólnie cały miks.
OZbeer
Pad3

Problem z softem... mikser się nawet nie odpala. Wiem że bas fałszuje ale nie miałem go jak poprawić dlatego dałem taki. Dudi na Twoje to chyba nie potrafię zrobić nie sztywnych bębnów :D ... Ostatni zrobiony na komputerze :hah:
dudi
Pad16

Czyli dobrze zrozumiałem :)

Porobisz bity jeszcze trochę to będziesz słyszał o czym mówię. Ostatnio nawet ze znajomym o tym rozmawiałem i stwierdziłem, że teraz doskonale wiem co mieli na myśli ci, którzy o moich początkowych produkcjach mówili, że "bębny sztywne". Kiedyś bujało mi to głową, ale im głębiej, im dalej i im dłużej w tym siedzę, to ucho się przyzwyczaja i wyłapuje takie szczególiki, które wprowadzone do beatmakingu będą powodować, że nie napiszę ci już nigdy, że bębny są sztywne.
Jak nie układasz klocków na kompie tylko łupiesz w pady, to ręka z czasem się wyćwiczy. Od indywidualnych predyspozycji będzie zależało jak dobrze i równo będziesz w stanie grać sam, ale nawet bez tego jesteś w stanie zaprogramować poprawnie brzmiące gary.
Ustaw wszystko (haty, stopę, werbel) pod linijkę nawet, ale zmień im głośność w różnych miejscach. Automatycznie usłyszysz różnicę i bębny zaczną swingować. A jak do tego dodasz jeszcze swing w postaci przestawienia w czasie poszczególnych uderzeń to już tylko doszlifowanie brzmienia powstrzyma cię od dorównania Pete Rockowi :)
EasyB
Pad5

Dokładnie jak napisał dudi. Wsłuchaj się w tę stopę.
Grzyb
Pad1

A czemu ta stopa łupie tak w prawym kanale, głowa mnie boli od tego. :(
OZbeer
Pad3

Grzyb wrote:A czemu ta stopa łupie tak w prawym kanale, głowa mnie boli od tego. :(
może odsłuch Ci padł ><
hugiz
Pad3

Raczej mu nie padł :)
http://www.hugizbeats.com/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
OZbeer
Pad3

To mi w takim razie chyba padł bo nie słyszę jej całej w prawym kanale :D ...
Post Reply